Succes med e-commerce

Mange mener at have opskriften til at skabe succes med e-commerce. Rigtig mange tager fejl; De undervurderer eller helt overser de væsentligste faktorer og overvurderer andre ting og får deres prioriteringer helt forkerte.

Har jeg det endegyldige svar? Nej, selvfølgelig ikke. Men efter at have arbejdet med online forretninger på mange plan i snart 15 år, så har jeg dog gjort mig et par observationer.

Forretningen: Vigtigst men ofte overset

Forretningen. Er det i det hele taget en god ide at prøve at drive en forretning. Kan der skabes profit? Har vi vareren og er logistikken iorden?

Prøv at fjer “e”-et fra dine e-commerce aktiviter og vurder som selve forretningen er sund. Hvis ikke, så bør fokus være hér og hurtigst muligt bør forretningen omstruktureres på alle de punkter, der trækker forretningen i den forkerte retning. Og så kan du begynde at tænke e-commerce.

Markedsføring: Vigtig men ofte overvurderet

Jeg er selvfølgelig ikke naiv og tror, at varerne sælger sig selv, og så længe man bare åbner døren, kommer kunderne strømmende. Men det handler om at brug sine ressourcer mest hensigtsmæssigt, og i dag ser man mange virksomheder spilde rigtig mange penge på ineffektiv markedsføring i stedet for at bruge midler, hvor indsatsen har langt større effekt.

Ofte handler det om kassetænkning. Markedsføringsafdelingen får mange flere ressourcer end det område der skal stå for at udvikle og drive webkanalen.

Næste gang du overvejer om du skal bruge 100.000 kr på en given markedsføringsaktivitet, så overvej nøje om ikke det gav meget bedre værdi – på kort og lang sigt – at brug pengene; eller bare havdelen, på konverteringsoptimering (CRO)

Tænk ud af kassen og budgettet og tænk i stedet hellere på, hvad der giver bedst mening for forretningen som hele.